– Det er så tynt, lyset

Minimalisme og form. Å rendyrke sitt uttrykk.

TID: Fredag 16. juni – søndag 18. juni 2023.

STED: Frysja kunstnersenter, Kjelsåsveien 145, 0491 Oslo.

Du er lidenskaplig interessert i fotografering. Du vil gjerne utvikle deg videre og finne eller rendyrke ditt eget uttrykk. Velkommen til Masterclass workshop med Morten Løberg.

Noen fotografer har lykkes så godt med dette at bildet i seg selv er signaturen deres.

Gjennom foredrag, film, bildevurderinger, egen fotografering, øvelser og tilbakemeldinger får du inspirasjon og konkrete råd om hvordan du lodder dybden og utvikler ditt eget, personlige bildeuttrykk. Morten skal med utgangspunkt i sine egne arbeider og hvordan andre fotografer arbeider med sitt personlige uttrykk, vise hvordan du kan definere dine egne mål og se hvilke grep som kan være nyttige for å nå målet. Du kommer til å fotografere selv og få tilbakemeldinger både i plenum og i en en-til-en setting. Regn med å bli utfordret!

Morten er kjent for å dyrke en minimalistisk bildestil. «Hvor lite kan et bilde inneholde, og samtidig fortelle noe?», spurte fotograf Leif Preus da han stilte ut Mortens bilder i Preus fotomuseum for 40 år siden. Det skulle bli en avgjørende anerkjennesle. «Hva skal man si om en fotograf som nesten utsletter sitt eget uttrykk?», spør kunstkritiker Lars Elton.

Morten har 50 års fartstid som fotograf og billedkunstner og har stor og bred kunnskap om fotografi og teknikker. Han ble tidlig antatt på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen, har hatt nærmere 30 separatutstillinger og har deltatt på enda flere gruppe- og kollektivutstillinger. Mange vil også kjenne ham som mangeårig medarbeider i tidsskriftet Fotografi, som tidligere redaktør for Fotografi.no og som en uredd debattant, men nå arbeider han hovedsaklig med egne kunstprosjekter og som kursholder – også i hvordan utvikle et personlig uttrykk i bildene.

Her får du garantert mye inspirasjon og mange impulser, råd og ærlige tilbakemeldinger i en sosial og pittoresk setting. Vi møtes fredag ettermiddag og avslutter søndag ettermiddag.

Fredag 16. juni:
17.00: Velkomst.
17.15: Inntroduksjonsforedrag: Om å dyrke en fascinasjon. Minimalisme og form.
18.15: Bildeanalyse (deltagernes egne medbrakte bilder).
19.00: Vi samles til felles middag. Sted: Frysja kunstnersenter.

Lørdag 17. juni:
10.00: Bildeanalyse av deltagernes egne medbrakte bilder fortsetter.
11.30:  Film.
12.30: Lunsj.
13.30: Egen fotografering (oppgave). Redigere egne bilder.
15.30: Foredrag: Den viktige detaljen og kunsten å velge bort.
16.30: Bildeanalyse.
18.00: Vi samles til felles middag. Sted: Frysja kunstnersenter.

Søndag 18. juni:
10.00: Foredrag: Det tilfeldige kontra det planlagte. Å ferdigstille et prosjekt (prosjekteksempler).
11.30: Egen fotografering (oppgave).
12.30: Arbeidslunsj.
13.00: Bildeanalyse.
15.00: Oppsummering, film, avrunding.
16.00: Slutt.

Alle deltagerne tar med inntil fem bilder hver i form av print på papir til vurdering og bildeanalyse fredag ettermiddag/lørdag formiddag.

Du skal også fotografere selv i løpet av workshopen, så ta med både kamera og laptop.

Kurssted er Frysja kunstnersenter på Kjelsås i Oslo. Kunstnersenteret ligger idyllisk til i et gammelt, rustikt industriområde ved Akerselva helt oppe mot Maridalsvannet. Enkel tilgang med offentlig kommunikasjon og med bil. Tilreisende deltagerne må selv besørge overnatting.

Påmelding:
Send epost til mail@mortenloberg.no. Husk å oppgi postadresse og telefon.
Påmeldingsfrist: Tirsdag 1. juni 2023.
Påmeldingen er bindende etter denne dato. 

Ved eventuell avlysning er refusjon begrenset til innbetalt kursavgift. Ingen refusjon av kursavgift ved avmelding etter påmeldingsfristens utløp eller ved manglende fremmøte, uansett grunn (dette må være såvidt strengt fordi vi er få deltagere og jeg dermed er sårbar for frafall i siste liten. Og jeg kan ikke være sykeforsikringen din).

Kursavgift kr 6 950 + måltidspakke (obligatorisk): kr 1 690, tilsammen kr. 8 640.
Måltidspakken omfatter 2 x lunsj og 2 x middag, kaffe/te, frukt/snacks og mineralvann. Vin og øl kan kjøpes til rimelig pris. Alle måltider tilberedes fra grunnen av og med friske råvarer – og du blir garantert ikke skuffet.

«Det er så tynt, lyset» er en linje hentet fra diktet Bare tynne nåler av Rolf Jacobsen (1907 – 1994), i diktsamlingen Pusteøvelse fra 1974.

 

Følg oss gjerne på Facebook.