Fine Art Masterclass Printing workshop

TID: Mandag 24. og tirsdag 25. september, 2018. 
STED: PROFILDATA AS,  OSLO.


Fine Art Masterclass Printing.

Workshop over to dager i «fine art» ink jet fotoutskrift på kunstpapir .

Dette er en to dagers spesialworkshop hvor målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder, velger fargerom, justerer skjerm, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig blekk og på kunstpapir.

Aleksander Dye skriver etter kurset på Nordic Light: “Et veldig bra kurs som virkelig løste opp i en del utfordringer jeg har hatt! Veldig bra og fikk en del tips til enklere printing og ikke minst hvor mye papirer har å si for sluttresultatet og hjelp til å velge i mylderet av papirer! Før kurset hadde jeg ikke fått til en eneste god fargeprint, men det jeg fikk til på kurset var utrolig å se!”

Kursledere er fotograf Morten M. Løberg og daglig leder Per Arnfinn Persen i ProfilData AS. Morten har lang erfaring som fotograf, billedkunstner og som fagmedarbeider i tidsskriftet Fotografi, hvor han har ansvaret for Fotografis løpende tester av fotopapir. Per Arnfinn er ekspert på fargekalibrering og fotoskrivere, og har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere.

Epson, Canson, Hahnemühle, Moab og Permajet sponser workshopen med materiell. Du får mulighet til å sammenligne kunstpapirer som Morten har valgt ut fra de respeketive produsentene – og du får med deg en storformatprint av ditt eget bilde! Verdien av printene betaler langt på vei kursavgiften!

Kursinnhold dag 1:
Digital arbeidsflyt. «Fine art» printing i farger.

– Valg av materialer. Arkivbestandig blekk og papir. Slik velger du riktig papir til dine bilder. Kort innføring i papirtyper og egenskaper.

– Valg av fargerom. Alt om valg og bruk av fargeprofiler; ICC-profiler, standardpapirprofiler vs kalibrerte papirprofiler. Vi viser hvordan du lager dine egne, dedikerte ICC-profiler.

– Skjermkalibrering.Velg riktig lysstyrke og fargetemperatur. Hvorfor og hvordan lage og bruke flere skjermprofiler. Hva er riktig rombelysning og hvordan bør du innrede arbeidsrommet med tanke på optimal likhet mellom kalibrert skjerm og ferdig print.

– Riktig bruk av arbeidsfargerom, ICC-profiler og medietype-valg ved utsskrift. «Proofing» i Lightroom/Photoshop.

– Utskrift i farger fra Photoshop og Lightroom. Utskrift fra Epson Print Layout (et nytt og intuitivt, gratis printerprogram).
– Praktisk arbeid og utskrift under veiledning. Kursdeltakerne skriver ut sine favorittbilder på Epson storformatskriver.

 

Kursinnhold dag 2:
«Fine art» printing i sorthvitt.

– Valg av materialer. Sammenligning av de beste bomulls- og barytt-papirene fra Epson, Moab, Canson, Permajet og Hahnemühle.

– Finn ditt favorittpapir! Presentasjon av utvalgte papirer basert på tester av nærmere 400 fotopapirer utført av fotograf Morten Løberg for tidsskriftet Fotografi. (Kursdeltagerne får hvert sitt eksemplar med samtlige testresultater).

– Konvertering av et digitalt fargebilde til sorthvitt i henholdsvis Photoshop og Lightroom.

– Slik skriver du ut i sorthvitt fra Photoshop og Lightroom. Gjennomgang av printerinnstillingene. Slik unngår du fallgruvene.

– Praktisk arbeid og utskrift under veiledning. Kursdeltakerne skriver ut sine favorittbilder på Epson storformatskriver.


Praktisk informasjon:

Fine Art Masterclass Printing Workshop arrangeres hos Profildata AS på Økern i Oslo.
Adresse: Kabelgaten 1, 0580 Oslo.

Mansdag 24. september: Kl. 10.00 til 20.00.
Tirsdag 25. september: Kl 09.00 til 16.00.
Kursavgift: Kr. 5.900.
Lunsj inkludert begge dager. Vi bestiller pizza til kl. 17 første dag. Kursdeltagerne må selv besørge overnatting. Hotell 33 i Østre Akervei og Linne Hotell på Brobekk.

Hver deltager får med seg en to utskrifter i storformat på kunstfotopapir. En stk. print maks bredde 110 cm, maks lengde 150 cm og en stk. print på A2 som kursdeltaker printer selv med vår bistand. Total verdi (hvis du bestiller printer i denne størrelsen hos et laboratorium) er rundt 4.000 kroner. Du tjener altså inn nesten hele kursavgiften bare gjennom bildene du får med deg! Dette fantastiske tilbudet får du siden papirleverandørene sponser workshopen.

Så her kan det bli trangt i døra, bestill din plass snarest! Påmeldingsfrist: Fredag 31. august, 2018. Påmelding pr. epost til mail@mortenloberg.no. Husk å oppgi postadresse og mobiltelefonnummer. Påmelding er bindende. Maksimum antall deltagere: 12. Gjennomføring forutsetter minimum syv deltagere. Ingen refusjon utover eventuelt betalt kursavgift ved avlysning.

Forkunnskaper:
Grunnkompetanse i fotografering, grunnleggende kjennskap til Adobe Photoshop og/eller Lightroom. Kurset er åpent for alle; fotoentusiaster, yrkesfotografer og fotokunstnere. Det er en fordel om du har litt erfaring med utskrift på egen hånd fra tidligere.

Ta med:
Egen laptop og to bilder som du ønsker å skrive ut. Ta gjerne med flere bilder hvis du er i tvil, vi hjelper deg med å velge ut og optimalisere det du skal skrive ut. NB: Bildet bør være i full størrelse (altså maksimal bildestørrelse kameraet kan gi) og bør være uoppskarpet. Ta med bildet også i råfilformat hvis du har.

Kursmateriell:
Deltakerne får en handout av presentasjonene for å gjøre egne notater. En PDF-fil med Fotografis samlede fotopapirtester er inkludert i kursavgiften.

Har du spørsmål om workshopen, send en mail eller ring fotograf Morten M. Løberg.
mail@mortenloberg.no
Telefon: 997 05 076.